راهنمای خرید پمپ های تاسیساتی در مک پمپ ایران

راهنمای خرید پمپ های تاسیساتی

در این مقاله از مک پمپ ایران راهنمای خرید پمپ های تاسیساتی را میتوان ده ها بار و به شیوه های مختلف تشریح کرد ، ولی ما اینجا سعی کرده ایم روش های پر استفاده از پمپ های تاسیساتی را برای شما بازگو کنیم ، پس با ما همراه باشید . انتخاب پمپ قبل از خرید لوله و اتصالات UPVC، یکی از مهم‌ترین مراحل در طراحی و اجرای سیستم است. قبل از انتخاب پمپ مناسب لازم است درباره مشخصات فنی آن اطلاعات لازم را داشته باشید و سپس اصول انتخاب پمپ را بدانید. پس در این زمینه ابتدا موارد زیر را بررسی کنید:

همچنین برای خرید پمپ از مک پمپ ایران میتوانید از فروشگاه ما دیدن فرمایید . 

نیاز آب یا ظرفیت پمپ (کارایی):

ظرفیت پمپ به میزان آبی که پمپ در واحد زمان می‌تواند جابجا کند، اشاره دارد. این مقدار معمولاً برحسب دبی آب GPM یا (لیتر در دقیقه) مشخص می‌شود. بررسی کنید که پمپ باید چه میزان آب را در واحد زمان منتقل کند؛ یعنی نیاز آب را بررسی کنید و پمپی را انتخاب کنید که توانایی تأمین این حجم آب را داشته باشد.

فشار آب:

بستگی با توجه به فشار مورد نیاز در سیستم استخر و جکوزی، پمپی را انتخاب کنید که قادر به ایجاد فشار مورد نیاز باشد. این میزان فشار معمولاً در واحدی مانند PSI (پوند بر اینچ مربع) یا بار مشخص می‌شود.

ابعاد فیزیکی:

ابعاد و وزن پمپ اهمیت دارد، به خصوص اگر فضای محدودی برای نصب پمپ دارید؛ بنابراین اطمینان حاصل کنید که پمپ در فضای موجود جا می‌شود و به طور صحیح متصل می‌شود یا خیر؟

مصرف انرژی:

پمپ‌هایی که با کارایی بالا عمل می‌کنند، کمترین مصرف انرژی را دارند و به صرفه‌تر هستند. به دنبال پمپ‌هایی با برچسب کارایی انرژی بالا با نشان‌گرهایی مانند مشخصات ENERGY STAR بگردید. مصرف انرژی پمپ معمولاً بر حسب وات (W) یا آمپر (A) مشخص می‌شود. مصرف انرژی پمپ باید قابل‌قبول و متناسب با سیستم شما باشد.

مشخصات الکتریکی:

بررسی کنید که پمپ به چه نوع تغذیه الکتریکی (تک فاز یا سه فاز) نیاز دارد و آیا منبع برق شما با این نیاز سازگار است.

سطح صدا:

برخی پمپ‌ها ممکن است صدای زیادی تولید کنند. اگر برای شما مهم است که صدای پمپ کم باشد، به دنبال پمپ‌هایی با سیستم‌های عایق صوتی یا فن‌های خنک‌کننده با سطح صدای پایین بگردید.
کیفیت و گارانتی و خدمات پس از فروش: انتخاب پمپی با کیفیت بالا و قابلیت اطمینان مهم است. بررسی کنید که آیا شرکت سازنده پمپ معتبر است و آیا پمپ دارای گارانتی مناسب هست یا خیر؟ همچنین اطمینان حاصل کنید که قطعات یدکی پمپ نیز در دسترس باشند.

هزینه:

بررسی کنید که پمپ انتخابی با بودجه شما سازگار است؟ در نظر داشته باشید که علاوه بر هزینه خرید پمپ، مصرف انرژی و نگهداری آن نیز هزینه‌هایی را به دنبال دارد.

فاکتور های که باید برای پمپ های تاسیساتی در نظر بگیرید

پمپ، تُلُمبه ای است که به روش مکانیکی، مایعات را جابجا می‌کند به عبارتی دیگر، پمپ انرژی مکانیکی را از یک منبع خارجی مانند موتور گرفته و به سیال مایعی که در حال عبور از آن است منتقل می کند. در نتیجه انرژی سیال پس از خارج شدن از پمپ افزایش می یابد. از پمپ ها برای انتقال و یا جابجایی سیال از یک نقطه به نقطه دیگر در یک سیستم لوله کشی و یا هیدرولیک استفاده می شود پمپ ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام کاربرد خاصی دارند.

انواع پمپ‌ ها در تاسیسات مکانیکی ساختمان:

پمپ‌های سیرکولاتور (خطی):

این پمپ‌ها همانگونه که از نامش مشخص است می‌تواند به منظور مدارهای سیرکوله سیستم‌های هیدرولیک سرمایش (چیلر و فن کویل و هواساز) یا گرمایش ( موتورخانه و رادیاتور) استفاده شود.
در این سیستم‌ها باتوجه به سیرکوله بودن (بسته بودن مدار و برگشت سیال) اثر ارتفاع تاثیر خاصی نداشته در نتیجه هد کمی داشته و منحنی آنها تخت است و عمدتا کوپل مستقیم‌اند.

پمپ‌های زمینی:

این پمپ‌ها برعکس مورد قبل به جهت فشارهای بالا به ویژه موارد آبرسانی-آتش‌نشانی نصب شده که توسط شاسی (عمدتا چدن خاکستری) به زمین وصل می‌شود درنتیجه برعکس حالت قبل می‌تواند منحنی نسبتا تیزی داشته باشد.

جوکی پمپ:

این پمپ ‌ها، پمپ‌های پیشرو نیز نام دارند و عمدتا در کنار پمپ‌های مورد ۲ به ویژه موارد آتش‌نشانی استفاده می‌شود.جوکی پمپ دبی نسبتا بسیار کمتری داشته و هدی برابر سایر پمپ‌ها دارند.
این پمپ‌ها در ابتدا وارد مدار شده و موجب می‌شود پمپ اصلی به علت نشتی‌ها یا مصارف کم مرتب روشن و خاموش نشود.

پمپ چاه:

این پمپ‌ ها جهت مکش از چاهها استفاده شده که می‌تواند توسط خود آب خنک شوند و به وسیله یک کنار گذر در رانش و اجکتور ( پدیده‌ی ونچوری) به عملکرد بهتر پمپ نیز کمک می‌شود.

بوستر پمپ‌ دور متغیر:

این پمپ ها (و بوستر پمپ‌هایشان) عمدتا در موارد آبرسانی استفاده می‌شود که در جلوگیری از پدیده‌ی ضربه قوچ (Water Hammer) ، بحث آمپر نکشیدن اولیه‌ی پمپ (Soft Starter) و طول عمر بیشتر پمپ‌ها می‌تواند بسیار موثر باشد.
لازم به ذکر است در بوستر پمپ‌های دور متغیر، منبع دیافراگمی و جوکی پمپ مطرح نمی‌شوند و به جای سوئیچ فشار از پرشر ترانسدیوسر استفاده می‌شود.

پمپ‌های طبقاتی:

این پمپ‌ها شامل چند پروانه سری شده پشت هم است که به علت فشار بالا (مخصوصا به نسبت دبی) در کاربردهای مختلف استفاده می‌شود.
در تصفیه آب به روش RO جهت عبور آب با فشار بالا از ممبران‌ها، عمدتا از این نوع پمپ استفاده می‌شود.

سوالات متداول در زمینه انتخاب پمپ های تاسیساتی

چگونه می‌توانم نیاز دبی سیستم خود را محاسبه کنم؟

در اینجا چند روش رایج برای محاسبه نیاز دبی آب را بررسی خواهیم کرد

مصرف آب مشخص: با استفاده از شمارشگرهای آب مانند شمارشگرهای لیتر در دقیقه یا گالن در دقیقه، میزان آب مورد استفاده در سیستم را به طور مستقیم ثبت کنید.
محاسبه مبتنی بر تعداد و نوع دستگاه‌ها: در این روش، با توجه به تعداد و نوع دستگاه‌هایی که به آب وابسته هستند مانند شیرآلات، دوش، سینک و …، میزان آب مورد نیاز برای هر دستگاه را مشخص کنید و سپس مجموع آن‌ها را برای محاسبه نیاز دبی آب کلی سیستم جمع کنید.
محاسبه بر اساس سطح فعالیت: برای مثال، در یک سیستم آبگرم کن، نیاز دبی آب می‌تواند بر اساس تعداد افرادی که از آبگرم کن استفاده می‌کنند و میزان آب گرم مصرفی هر فرد در واحد زمان تعیین شود.
محاسبه بر اساس استانداردها و راهنماها: برخی صنایع و استانداردهای مربوط به ساختمان‌ها و سیستم‌های آب و فاضلاب دارای راهنماها و جداول مشخصی هستند که بر اساس آن‌ها می‌توان نیاز دبی آب را محاسبه کرد. به عنوان مثال، در صنعت ساختمان، استاندارد ملی ساختمان (IBC) و راهنمای ASHRAE در مورد نیاز دبی آب در ساختمان‌ها هستند.

چگونه فشار آب سیستم را محاسبه کنم؟

برای محاسبه فشار آب سیستم خود می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

محاسبه ارتفاع عمودی: ابتدا باید ارتفاع عمودی مورد نیاز برای انتقال آب را محاسبه کنید. این ارتفاع عمودی شامل فاصله بین منبع آب (مانند چاه یا مخزن) و نقطه مقصد (مانند سطح آب در یک مخزن بالا) است. این راه‌حل به شما اجازه می‌دهد تا فشار مورد نیاز را برای غلبه بر گرانش محاسبه کنید.
محاسبه اتلاف فشار: برای محاسبه اتلاف فشار در طول خطوط لوله و سیستم، شما نیاز به اطلاعاتی مانند قطر لوله، طول خط لوله و جریان آب دارید. این اطلاعات را می‌توانید از نقشه‌ها، طرح‌ها یا مشاوران فنی دریافت کنید. سپس از فرمول‌های مربوطه برای محاسبه اتلاف فشار در طول خطوط لوله استفاده کنید.
محاسبه فشار مورد نیاز: با استفاده از ارتفاع عمودی و اتلاف فشار، می‌توانید فشار مورد نیاز را محاسبه کنید. فشار مورد نیاز برابر است با جمع فشار مورد نیاز برای غلبه بر ارتفاع عمودی و اتلاف فشار در خطوط لوله.
استفاده از توصیه‌های تولیدکننده دستگاه‌ها و سیستم‌ها: توجه داشته باشید که برخی از دستگاه‌ها و سیستم‌ها نیاز به فشار آب خاصی دارند تا به‌درستی عمل کنند؛ بنابراین، هنگام محاسبه فشار مورد نیاز، از توصیه‌های تولیدکننده دستگاه‌ها و سیستم‌ها استفاده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


5 + = یازده