انواع استرینر در مک پمپ ایران

نقد و بررسی انواع استرینر:

انواع استرینر،یا صافی‌های تجهیراتی با ابعاد مختلف، جهت جداسازی آلاینده‌های جامد از سیالات هستند که عمدتاً به منظور حفاظت از تجهیزات حساس پس از خود، طراحی و نصب می‌گردند. از آن‌جا که دستگاه‌ها و تجهیزات قرار گرفته در پایین دست استرینر ها، غالباً قیمت بالایی دارند و هزینه تعمیر و نگهداری زیادی را در صورت صدمه دیدن به سیستم تحمیل خواهند کرد، استرینر ها با انجام نقش پیش تصفیه در فرآیندهای فیلتراسیون، به افزایش طول عمر و سلامت تجهیزات بعد از خود کمک شایانی می‌کنند. استرینرها از دو بخش بدنه و فیلتر تشکیل شده‌اند. بدنه آن‌ها از جنس‌های مختلف، با توجه به نوع سیال و شرایط محیطی‌ای که در آن قرار می‌گیرند، ساخته می‌شود. همچنین استرینرها در اشکال مختلفی وجود دارند که بسته به کارکرد مورد نظر انتخاب می شوند.

استرینر ها بر اساس شکل بدنه آن‌ها به سه دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند:

• مخروطی شکل
• سبدی شکل
• T شکل
• Y شکل
استرینر مخروطی شکل (Conical type Strainer)

استرینرهای مخروطی معمولا به عنوان استرینرهای موقت شناخته می شوند. استرینر مخروطی به راحتی در لوله قابل تعویض است و برای تشدید جریان در اتصالات ایده آل می باشد. استرینر های موقت خطوط لوله یک وسیله مقرون به صرفه برای استفاده در راه اندازی می باشد. استرینرهای مخروطی موقت، فقط برای راه اندازی اولیه طراحی شده اند و نباید به عنوان یک استرینر دائم مورد استفاده قرار بگیرد.
این استرینرها برای محافظت از تجهیزات ابزار دقیق، حذف ذرات آلاینده با اندازه بزرگ برای عبور آسان مواد در ابتدای خطوط انتقال سیال و … مورد استفاده قرار می‍گیرند.
بخشی از ویژگی‌های مهم این مدل به شرح زیر می‌باشد:
• امکان نصب به صورت عمودی و افقی
• نیاز به فضای کم و ظرفیت بالای نگهداری ذرات
• مقاومت در برابر فشار و دمای بالا

استرینر سبدی شکل (Basket type Strainer):

انواع استرینر

انواع استرینر

این استرینرها در مسیرهایی با حجم انتقال بالای سیالات مورد استفاده قرار می‌گیرند. در بخش تصفیه‌خانه کارخانجات، محافظت از تجهیزات دوار مانند انواع پمپ‌ها، کمپرسورها و … کاربرد دارند. از جمله ویژگی‌های مهم این مدل استرینرها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• هزینه سرویس و نگهداری پایین
• دوام بالا و قابلیت شستشو و استفاده مجدد
• افت کم فشار
• فیلتراسیون پیوسته و قدرتمند
• نیاز به فضای کم و ظرفیت بالای نگهداری ذرات
• مقاومت در برابر فشار و دمای بالا

استرینر T شکل (T type Strainer)

انواع استرینر

انواع استرینر

استرینرهای نوع T با انتهای فلنج دار قابل عرضه می باشد. سبد ساخته شده با یک صفحه مشبک یا مش سیمی یا هر دو از جنس استیل ضد زنگ یا سایر آلیاژهای مقاوم بسته به نیاز مشتری ساخته می شود. این استینرها از نظر اندازه و شکل دارای طراحی فشرده و کم جا هستند. در مواردی که مشکل فضا وجود دارد از این استینرها استفاده می شود. کاربرد گسترده استینرهای نوع T در پالایشگاه ها و پتروشیمی ها می باشد.
از این استرینرها در مسیر ورودی تجهیزات دوار و ادوات ابزار دقیق، مسیرهای بارگیری در پایانه‌های نفتی، مجتمع‌های پتروشیمی، صنایع شیمیایی و … استفاده می‌شود. از جمله ویژگی‌های مهم این مدل موارد زیر می‌باشد:
• امکان نصب به صورت عمودی و افقی
• نیاز به فضای کم و ظرفیت بالای نگهداری ذرات
• امکان انتخاب اجزاء و قطعات مناسب و سازگار با انواع روغن های هیدرولیک
• مقاومت در برابر فشار و دمای بالا

انواع استرینر

انواع استرینر

استرینر نوع Y یا Y-Type Strainer

در استرینر Y یا صافی نوع Y، پایه فیلتر با زاویه مورب به لوله اصلی وصل می شود و صافی (استرینر) در وضعیت Y قرار می گیرد (علت نام گذاری آن نیز همین است). این نوع معمولاً در خطوط تحت فشار، بخار، مایع یا گاز استفاده می شود اما می توان از آن در موقعیت های وکیوم یا ساکشن نیز استفاده کرد.استرینر Y معمولا ظرفیت نگهداری گل و لای کمتری نسبت به صافی نوع سبدی دارد و بنابراین تمیزکاری دوره ای بیشتری نیز نیاز دارد. در سیستم های بخار، معمولا این مشکل ایجاد نمی شود مگر اینکه میزان زنگار زیادی وجود داشته باشد یا بلافاصله بعد از نصب و راه اندازی که مقدار گل و لای زیادی وارد صافی (استرینر) می شود.
در جاهایی که مقدار زیادی گل و لای وجود دارد، معمولا می توان یک شیر تخلیه از زیر را در کلاهک صافی نصب کرد و به این ترتیب استرینر از فشار بخار برای تمیز شدن استفاده می کند و دیگر نیازی به توقف سیستم (کارخانه) نیست.
استفاده از این استرینرها در مسیرهای مکش و خلاء، خطوط انتقال سیالات خورنده و خطوط انتقال گاز تحت فشار بسیار معمول است.
ویژگی‌های مهم این مدل به شرح زیر می‌باشد:
• نیاز به فضای کم و ظرفیت بالای نگهداری ذرات
• امکان انتخاب اجزاء و قطعات مناسب و سازگار در برابر انواع سیالات شیمیایی و نفتی
• مقاومت در برابر فشار و دمای بالا

استرینر ها بر اساس جنس بدنه آن‌ها به سه دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند:
استرینر با بدنه چدنی
چدن Cast iron به خاطر هزینه اولیۀ پایین، محبوب ترین ماده ساخت بدنۀ صافی است. چدن در سیستم هایی استفاده می شود که فشار و دمای آب بالا نیست و سیستم تحت شوک بالای دمایی یا مکانیکی نیست. چدن اکثرا برای خطوط لولۀ آب آشامیدنی بزرگ و بسیاری از سیستم های آب غیرقابل شرب و انواعی از محصولات و فرایندها استفاده می شود.
از چدن به علت قیمت نسبتاً پایین در بسیاری از فیلترهای سیستم‌های انتقال آب غیرآشامیدنی استفاده می‌شود. این متریال در سیستم‌هایی که سیالات آن حالت خورندگی نداشته و خود خط انتقال تحت فشارهای مکانیکی، دمایی، فشار بالا و … خارج از حالت عادی نیست، به وفور استفاده می‌شود.

انواع استرینر

انواع استرینر

استرینر با بدنه برنزی

برنز برای سرویس آب شکننده، شور و آب دریا ترجیح داده می شود. برنز اغلب برای سرویس های آب شرب استفاده می شود. قیمت برنز چند برابر چدن است.
برنز به علت قیمت بالاتر (تقریباً سه برابر) نسبت به چدن و خاصیت مقاومت بالاتر نسبت به خورندگی در سیستم‌های انتقال آب دریا و آب آشامیدنی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استرینر با بدنه فولاد کربنی

فولاد کربنی Carbon steel در جاهایی استفاده می شود که شرایط دما و فشار بالا وجود دارد و مقاومت در برابر شوک های حرارتی و مکانیکی نیاز باشد. وقتی خطر آتش سوزی وجود داشته باشد فولاد کربنی Stainless steel گزینه مورد نظر است.
فولاد کربنی در برابر شوک‌های فیزیکی مانند دماهای بالا بسیار مقاوم بوده و در جاهایی که نوع سیال و یا محیطی که در آن قرار گرفته مستعد آتش گرفتن است، اولین گزینه مورد استفاده می‌باشد.

استرینر با بدنه فولاد کروم مولی

فولاد کروم مولی Chrome-Moly steel برای فشار و دمای بالا استفاده می شود. فولاد ضدزنگ Stainless steel برای ساخت بدنه، سبد و صفحه ترجیح داده می شود زیرا به خوردگی و آلودگی مقاوم بوده و تمیزکردن آن آسان است.
فولاد کروم مولی برای موقعیت‌های فیزیکی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. مخصوصاً در محیط‌های با فشار و تغییرات ناگهانی دما.

استرینر با بدنه فولاد ضدزنگ

فولاد ضد زنگ بهترین گزینه برای سیالات با اثرات خورندگی است که برای انتقال پساب‌های صنعتی با خاصیت اسیدیته بالا به وفور استفاده می‌گردد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


سه × 7 =