استرینر (strainer) یا صافی چیست؟
استرینر (strainer) یا صافی چیست؟ استرینر یکی از انواع اتصالات صنعتی و از اجزای مهم و پرکاربرد در سیستم های پایپینگ هستند. استرینر یا صافی، معادل کلمه انگلیسی Strainer است. استرینرها برای محافظت از تجهیزات و سیستم های لوله کشی در برابر آسیب های احتمالی ناشی از ناخالصی ها و ذرات موجود در سیال مورد استفاده قرار می گیرند. استرینر یک نوع از تجهیزات و اتصالات صنعتی است که برای ، تصفیه، فیلترینگ و جداسازی جامدات از مایعات در مقیاس بزرگ استفاده میشود در این مقاله از مک پمپ ایران با ما همراه باشید تا با جزئیات استرینر ها آشنا شوید ، همچنین برای خرید استرینر از مک پمپ ایران میتوانید اینجا کلیک کنید .
صافی یا استرینر یکی از اتصالات لوله است که سیال عبوری از آن را تصفیه و مواد جامد و تمامی زباله ها و جامدات معلق موجود، در استرینر می ماند و آن ها را از سیال جداسازی می کند. استرینر ها یا صافی می تواند مواد زائدی مانند رسوب، پوسته های اکسیدی،زنگ زدگی و سایر مواد موجود در سیال را جدا کنند.
استرینر به عنوان یک فیلتر برای ذرات ناخالصی به شکل جامد، مایع یا گاز استفاده میشود. این فیلتر در لولههای لولهکشی برای حذف ناخالصیها از جریان استفاده میشود تا جریان پردازش شده یا نتایج فرآیند بهترین کیفیت را داشته باشند.
استرینر در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی کاربرد بسیاری دارد. توقف کار بدلیل تعمیر یا از کارافتادگی تجهیزات در صنایع نفت و گاز و صنایع پالایشگاهی و شیمیایی، هزینه های بسیار زیادی را به سیستم وارد می کند. استرینر یا صافی با محافظت از خطوط لوله، باعث افزایش عمر تجیهزات می شود و میزان خرابی و آسیب دیدگی را کاهش می دهد.
در خطوطی که، استرینر یا صافی مورد استفاده قرار می گیرد، خسارت های اساسی و بزرگ ناشی از ذرات ناخالصی درون سیالات کاهش می یابد. استرینرها مواد زائد و ناخالصی که در سیالات وجود دارد، مانند رسوب، زنگ زدگی و باقی مانده های فلزات حاصا از جوشکاری که در خطوط لوله باقی می ماند را، جدا کرده و از تجهیزات پایپینگ محافظت می کنند. همینطور استفاده از استرینر یا شیرصافی، فاصله زمانی تمیز کردن سیستم و خطوط لوله، از رسوبات به جا مانده را افزایش می دهد.
استرینر یا صافی، در صنایع مختلفی مانند صنایع نفت و گاز، صنایع پلایشگاهی، صنایع شیمیایی، داروسازی، صنایع غذایی و سایر صنایع، به عنوان یک قسمت اساسی از فرآیند تولید مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع استرینر strainers
استرینر ها انواع مختلفی دارند، در زیر به چند مورد از انواع استرینر ها اشاره می کنیم:
استرینر T یا استرینر سبدی
استرینر دوبکس یا دوقلو
استرینر مخروطی یا استرینر موقت
استرینر نوع Y
استرینر مغناطیسی
استرینر سیکلون سپراتور یا جداساز سیکونی CYCLONE SEPARATOR
استرینر با برس روتاری و ساکشن دیفیوزر
استرینر دیفرانسیل گسترده (Wide Differential Strainers)
استرینر سبدی با ظرفیت بالا (Large Capacity Basket Strainers)
استرینر ژاکت دار (Jacketed Strainers)
استرینر افست (Offset Strainers)
استرینر میکرونیک (Micronics Strainers)
استرینر کاهنده (Reducing Strainers)
استرینرهای مک پمپ ایران :
صافی ها(استرینر) برای جلوگیری از ورود ذرات جامد به پمپ ها و تجهیزات حساس روی خطوط سرویس ورودی به این تجهیزات بسته می شود. در خطوط انتقال نفت، آب، روغن، گاز، هوا، بخار و غیره، درون این سیال ها زنگ زدگی یا ذرات خارجی مختلف وجود دارد که می تواند باعث آسیب به خط لوله و شیرآلات شود. به همین جهت برای جلوگیری از آسیب دیدگی و مختل شدن خط از صافی استفاده می شود، که با جداسازی ذرات معلق و فیلتر کردن آنها، محافظت از خطوط انتقال را به خوبی انجام می دهند. شیرهای صافی در انواع جوشی و رزوه ای در سایز های 2/1 تا 64 اینچ و در مدل های Basket Type (سبدی)، T Type ،Y Type و Conical(مخروطی) با انواع متریال تولید میگردند.
استرینر از چه اجزایی ساخته می شود؟
استرینر یا صافی، از چندین قطعه و اجزا تشکیل شده است که هر کدام وظایف خاص خود را برای جداسازی ذرات جامد از مایع انجام میدهند. استرینر به صورت یک تجهیز ساده ساخته میشود که از اجزای قابل تعویض و قابل تعمیر تشکیل شده است. برخی از اجزای استرینر به شرح زیر است:
بدنه: بدنه استرینر عموماً از فولاد ضد زنگ، فولاد کربنی، آلومینیوم و یا پلاستیک ساخته میشود.
سبد جداکننده: در استرینرهای سبدی، سبد جداکننده برای جداسازی ذرات از مایع به کار میرود. سبد جداکننده عموماً از فولاد ضد زنگ، فولاد کربنی و یا پلاستیک ساخته میشود.
سوراخهای جداکننده: در استرینرهای نوع Y، سوراخهای موجود در بدنه استرینر برای جداسازی ذرات از مایع به کار میروند. سوراخهای جداکننده معمولاً از فولاد ضد زنگ و یا فولاد کربنی ساخته میشود.
حلقههای پشتیبان: برای حفظ شکل و استحکام استرینر، حلقههای پشتیبان بر روی بدنه قرار میگیرند.
درپوشها: درپوشها جهت دسترسی به داخل استرینر و تعویض سبد جداکننده یا تمیز کردن سوراخهای جداکننده به کار میروند.
شیرهای کنترل جریان: در برخی مدلهای استرینر، شیرهای کنترل جریان نیز به کار میروند تا جریان مایع را کنترل کرده و بهبود عملکرد استرینر را تضمین کنند.
اتصالات: اتصالات استرینر عموماً از فولاد کربنی، فولاد ضد زنگ و یا آلومینیوم ساخته میشود.
ویژگی های صافی یا استرینر
ویژگی اصلی صافی یا استرینر حذف ذرات ناخالصی موجود در جریان سیال است. فیلترهای موجود در استرینر، می تواند ابعاد مختلفی داشته باشد. فیلترهای موجود در استرینر، ابعاد آنها از صفحه هایی با سوراخ های 10 میلی متری تا صفحه های سیمی ریز بافته شده با ابعاد 25 میکرون (0.025 میلیمتر) متغیر است. در شبکههای لولهکشی، استرینر یک دستگاه است که برای حذف ذرات جامد از سیالات یا گازهایی که از طریق لولهکشی جریان دارند، استفاده میشود. ویژگیهای خاص استرینرها در شبکههای لولهکشی عبارتند از:
فیلتراسیون: استرینرها برای فیلتر کردن ذرات جامد مانند آلودگی و ناخالصی های موجود در سیال یا گازی که از طریق خطوط لولهکشی جریان دارد، طراحی شدهاند. شیر صافی کمک می کند تا از خرابی دستگاههای پاییندستی جلوگیری شود و کارایی کلی سیستم بهبود یابد.
حفاظت: استرینرها از ورود ذرات جامدی که ممکن است باعث خرابی یا مسدود شدن دستگاههای پاییندستی مانند پمپ، شیر و سنجگر شوند جلوگیری می کند. به عبارتی استرینر یا شیر صافی مسئولیت حفاظت از تجهیزات پایین دستی را بعهده دارد.
نگهداری: استرینرها قابلیت نگهداری و تمیزکاری دارند، که این ویژگی باعث افزایش عمر آنها بهبود کارآیی سیستم و کاهش هزینه های عملیاتی می شود.
مقاومت: استرینرها معمولاً از مواد با کیفیت بالا مانند استیل ضد زنگ، فولاد و چدن ساخته می شوند، که باعث مقاومت آنها در برابر خوردگی میشود.
چندمنظورگی: استرینرها در اندازه و طرحهای مختلفی برای جایگزینی با لولههای مختلف، نرخ جریان و نیازهای فیلتراسیونی موجود هستند.
ایمنی: استفاده از استرینرها میتواند با جلوگیری از ورود ذرات جامدی که ممکن است باعث مسدود شدن یا خرابی دستگاههای لولهکشی شوند، ایمنی سیستم را افزایش دهد.
بدون دیدگاه